Biografi

Kort fortalt

Jeg er psykedelisk vejleder, certificeret kropsterapeut og fysisk træner af ManuVision skolen, og formand for Psykedelisk Samfund.
Jeg er under uddannelse som psykedelisk terapeut i Psychedelic Therapy Training programmet siden 2022.
Jeg er født i 1987, og har siden min første psykedeliske oplevelse i 2009 haft en løbende udforskning og integration af forskellige psykedeliske traditioner og bevidstheds-praksisser i mit liv.

I 2014 færdiggjorde jeg min kandidat-uddannelse i Nanoscience ved Københavns Universitet, med et specialeprojekt i eksperimentel kvantefysik. Min teoretiske og praktiske viden om naturvidenskab udgør en ballast i forhold til den magiske tænkning der ellers kan præge psykedelika-positive miljøer, og jeg er stadig fascineret af neurovidenskaben, selvom jeg ikke fortsatte af den akademiske vej. Jeg havde et kald på at udforske verden udenfor elfenbenstårnet, hvilket skete i form af rejser og engagement i kulturelle projekter, og senere tilegnelsen og udøvelsen af kropsterapien som håndværk.

En god måde at lære mig at kende – sådan da – er at høre nogle af de podcasts jeg har deltaget i, hvor jeg i en samtale går dybere i hvem jeg er og hvad jeg laver.


Psykedeliske praksisser

Jeg har personlig erfaring med de fleste klassiske psykedelika, i forskellige kontekster og traditioner. Det spænder fra forsigtige og nysgerrige eksperimenter med betroede venner, over egne rejser, til ceremonier med traditionelle eller neoshamanistiske rødder.

Substanserne jeg kender bedst er: Psilocybin, LSD, meskalin, DMT, MDMA og ketamin.
For dem alle gælder at deres respektive potentialer realiseres i hver deres kontekst, set & setting. Det er ikke specielt interessant bare at tage et givent stof, uden forståelse for hvordan den bevidsthedsændring der bevirkes kan bruges til noget fornuftigt.

Huichol kosmovisionen om det første menneske, Watakame

Derfor har jeg stor respekt for de traditioner der har mange generationers erfaring med deres medicinplanter. Jeg har været til mange forskellige ceremonier med plantemediciner i forskellige traditioner. Med Ayahuasca har jeg mest erfaring med Shipibo traditionen, hvor flere af mine gode venner er i lære. Selv er jeg mest kaldet til Peyote-vejen, hvor medicinen og dets bærere (fx Huichol folket) synes at besidde nogle personlige kvaliteter jeg resonerer med, som respekt, udholdenhed, fokus, vision og åndelig kraft.

Inspireret af disse traditioner har jeg assisteret, medfaciliteret og faciliteret adskillige ceremonier, som jeg betragter som teknologier til at arbejde forsvarligt med udvidede bevidsthedstilstande på en kontrolleret og forsvarlig måde.

Mine tidlige psykedeliske erfaringer stimulerede en nysgerrighed på bevidsthed, som førte videre til meditation. Jeg har deltaget i 3 Vipassana-retræter, som er 10-dages intensiv meditation i tavshed, hvilket også har hjulpet mig til spirituelle / bevidsthedsmæssige gennembrud jeg er dybt taknemmelige for.

Jeg har i nogen grad udforsket mikrodosering, og fundet ud af hvad det kan gøre for mig. Selvom jeg af og til benytter mig af det med gavn, er det ikke mit fokus-område da jeg finder at det egentlige potentiale ved psykedelika ikke er små justeringer af den psykiske tilstand, men dybe indsigter og transformerende processer. Jeg rådgiver gerne om mikrodosering, men som i alle tilfælde betragter jeg tilgangen som underordnet en større livsproces.

I de senere år er jeg også blevet stigende interesseret i psykedelisk terapi, og seriøs omkring udøvelsen af samme. Jeg tilbyder rådgivning i forhold til mulighederne der findes i denne verden, både i forhold til ceremonier, personlige sessioner og terapeutiske. Hvis (og kun hvis) der er et personligt match, og jeg finder de aktive tematikker inden for min kompetencesfære, arbejder jeg gerne med individer i personligt skræddersyede forløb.

Indefra med Anders Agger på DR2, sæson 8 afsnit 2

Uddannelse

Mit terapeutiske grundlag har jeg igennem kropsterapi, hvor jeg flere års praksis og 2 års uddannelse i ManuVision bag mig, og er certificeret ManuVision Behandler og Træner.

Dette er et intimt rum, hvor man bruger forbindelsen mellem krop og psyke til at udforske og forløse alskens spændinger. Det er en god måde at bygge en terapeutisk alliance, forløse en masse spændinger og blokader uden at involvere alskens mediciner, og for mig at få et hands-on billede af hvad der foregår inde i mennesket jeg arbejder sammen med i det terapeutiske rum.

Desuden er jeg indrulleret på uddannelsen Psychedelic Therapy Training. Udbyderen er en NGO baseret i Colombia ved navn AWE Foundation. Uddannelsen blander vestlig psykoterapi med visdom og teknikker arvet fra indfødte folkefærd som Ai’Cofan, Huichol og B’witi, der arbejder med henholdsvis Yagé (ayahuasca), Peyote og Iboga. Dette sker på 6 forskellige retræter og “pilgrimages” til folkenes hjemstavne, hvor der er fokus på personligt, eksperientelt arbejde – hvilket adskiller sig fra mange andre psykedeliske uddannelser, der holder den egentlige praksis lidt ud i strakt arm.

Desuden er der løbende online-undervisning, i vigtige emner som etik, psykofarmakologi, psykedelisk krisehåndtering og skadesreduktion, osv. Og så er det fantastisk at være forbundet med et internationalt miljø af praktiserende på lige fod. Læs mere om uddannelsen her.