Jeg har medvirket i radio- og TV-programmer, podcasts og nyhedsartikler, ofte i funktion af formand af Psykedelisk Samfund, af og til med mere fokus som privat-praktiserende. Her er en oversigt.


TV

I 2021 medvirkede jeg i programmet med den sympatiske journalist Anders, der undersøger “særprægede miljøer” “indefra”. Det blev til at de overværede en session, hvor jeg med min daværende partner var bisidder for Kelds rejse på en moderat dosis psilocybin-trøfler.

Selve programmet var ganske lødigt. Jeg synes det ville have været mere interessant at hjælpe Anders til hans egen rejse, men det var åbenbart uden for deres koncept.Indefra med Anders Agger, sæson 8 afsnit 2: “Trip”

DR2: Indefra med Anders Agger: “Trip”

Radio

Radio4: “Blomsterbørns Hørm”
16/1/2020: Skal vi legalisere psykedeliske stoffer?
Hvilke positive og negative effekter har psykedeliske stoffer? Hvem skal tage dem, og hvem skal ikke tage dem? Og skal vi legalisere brugen af dem? Og i hvilket omfang? Medvirkende: Karen Grue, Martin Kufahl, Margit Anne Petersen. Vært: Anders Stjernholm

23/1/2020: Skal vi legalisere psykedeliske stoffer? – Anden omgang
Denne uges udgave er Blomsterbørns Hørm er en opfølger fra sidste uge. I dag diskuterer vi, om Danmark skal legalisere eller afkriminalisere psykedeliske stoffer. Det gør vi, fordi Alternativet, bakket op af LA og Enhedslisten, i sidste uge fremlagde et forslag om at afkriminalisere alle stoffer.

DR P1: “Sygt Nok” om mikrodosering
Sygt Nok handler om forskellige medicinske emner, og i denne udgave omkring mikrodosering. Her får jeg lov til at åbne programmet med at snakke om mikrodosering fra en brugers perspektiv med værten og lægen Maja Thiele. Resten af programmet er med Margit Anne Pedersen (Center for Rusmiddelforskning) og David Erritzøe (Imperial College).

Radio Loud: “Udråb!”
I april 2021 havde jeg oplevelsen af at være i den ungdommelige Radio Loud, i programmet “Udråb!” shvor konceptet er at give forskellige mennesker en mulighed for at udtrykke og begrunde deres markante holdninger. Efter nogen kontemplation om hvilken holdning jeg mon havde lyst til at råbe ud i æteren, endte jeg med at have en hurtig times snak med den frisk-fyr-agtige studievært Vitus om mit udråb: Tag ejerskab over din bevidsthed!

“Blomsterbørns Hørm” i Radio4 den 23. januar 2020 med Jeppe Bruus (S), værten Anders Stjernholm, Brigitte Jerkel Klintskov (C) og undertegnede.


Podcasts

Den Forbudte Skole
Alexander Grigat er en produktiv ung herre, som har gjort det til en dyd at opsøge mennesker med interessante perspektiver omkring “forbudte” eller i det mindste kontroversielle emner, ofte af eksistentiel karakter. Vi havde os en god snak i efteråret 2020 omkring hvordan det gik til at blev formand for Psykedelisk Samfund, og igen i efteråret ’21.


Dansk Psykedelika
Denne podcast, drevet af Oliver Hovmand, læge og vordende psykiater, søger at rapportere fra den “psykedeliske verden” i Danmark, med fokus især på psykedelisk forskning og terapi. Tidligt i podcastens historie deltog jeg som formand for Psykedelisk Samfund. Siden har jeg været med Oliver på udflugt vestpå for at besøge og interviewe nogle ikoner i den psykedeliske verden, og deltager i en serie afsnit fra sidelinjen. Og så havde vi en samtale under INSIGHT konferencen i Berlin


Pia, the Psyche & Psychedelics
I sommeren 2022 havde jeg en god samtale med Pia Pedersen, værtinde for den norske podcast Pia og Psyken, i forbindelse med en sær-udgave på engelsk om psykedelika. Her sad jeg i den varme stol som “undergrundsterapeut”. Podcasten er ikke udgivet endnu, men hold øje med Pia, the Psyche and Psychedelics!


Konferencer

Psykedelisk Dannelse 2021

Som formand for Psykedelisk Samfund var jeg medarrangør til denne konference, og var desuden moderator for panelet Erfaringer fra Undergrunden.

Konceptet for dette panel var at trække på erfaringerne fra nogle af de meste prominente praktiserende i en dansk kontekst.

Deltagerne var Karen Grue, Jacob Moth (Den Magiske Have), Fanny Brandt (Det Vilde Liv) og Synne Justesen (Healing Rejser / Lykkebo). Det blev til en spændende samtale om karakteren og værdien af den mystiske oplevelse.

Som normal deltager har jeg iøvrigt deltaget i konferencerne:

  • Psykedelisk Symposium (København, 2017)
  • INSIGHT Conference (Berlin, 2021)
    (hør reportagen med Oliver Hovmand foroven)
  • Nordic Psychedelic Science Conference (Oslo, 2022)
  • Interdisciplinary Conference for Psychedelic Research (planlagt; Amsterdam, 2022)
Nordic Psychedelic Science Conference, Oslo 2022

Psykedelisk Dannelse 2021

Psykedelisk Dannelse i København 2021